Sedan mitten av 1800-talet har kafferosteriet A. Joerges ägnat sig åt tyskarnas favoritdryck. 2004 lanserade de sitt eget varumärke, Gorilla Kaffe, och blev därmed mer än bara en importör och storrösteri av kaffe. Över hela Europa charmar Gorilla Kaffes smaker dess fans, vilket gör att märket ständigt växer med framgång. Deras fina kaffe- och espressobönor tillför den lilla extra kryddan till deras utsökta skapelser.
Utbudet är rikt. Varianterna varierar i styrka, smakprofil och rostningsgrad. Den enda konstanten är kompositionens höga kvalitet. Redan i odlingens hemland genomgår kaffebönorna flera kvalitetskontroller, så att endast de bästa Gorilla kaffebönorna tar resan till Europa. Direkt efter ankomsten till Tyskland rostas varje sort individuellt utefter sina specifika behov. Rostningstiden varierar mellan 12 och 20 minuter vid ungefär 220°C i trumrostningen. Gorilla Espresso vinner fans tack vare dess enkla tillagning i automatiska maskiner.
Sortimentet innehåller sex olika blandningar som tillgodoser kundernas individuella smakpreferenser. Deras unikhet kommer från olika andelar av Arabica- och Robusta-bönor samt från den rena rostningen av varje kaffebönssort. Gorilla Superbar Crema utmärker sig med sin fasta crema och nötiga toner. När det gäller Gorilla Kaffehusblandning är det inte bara den iögonfallande gröna förpackningen som stannar i minnet, utan även den fantastiska crema kombinerat med en mild smak. För Gorilla Café Creme läggs särskild vikt vid ekologisk odling av kaffebönorna. I Gorilla Kaffes provpaket skapar bland annat Superbar Crema underbara njutningsögonblick. Gorilla Espresso är helt enkelt oförglömligt!