Det hela börjar med Demetrio Mauro De sextio åren av Caffè Mauros historia tar sin början i den outtröttliga arbetsviljan hos herr Demetrio Mauro. Född 1905 i Reggio Calabria var han endast 10 år när han började jobba som skeppsgosse på straitskärlen, samtidigt som han drömde om att starta eget. 1930, efter många uppoffringar, köpte han sin första båt, "Salvatore Padre". År 1936 flyttade han framgångsrikt sin verksamhet till Afrika, till dåvarande italienska kolonier, och grundade en resebyrå. Andra världskrigets händelser tvingade honom att börja om från början, och hans nya äventyr inleddes med en ny passion: kaffe.
Industriverksamheten Familjen Mauro var i Milano 1946 för att försöka starta en ny kafferosteriverksamhet. Men hemlängtan förde dem tillbaka till Calabria. I november 1949 grundade Demetrio Mauro Caffè Mauro-företaget med en liten kafferostningsmaskin i ett gammalt lager vid via Florio, nära Reggio Calabrias hamn. Med sitt engagemang och sin långsiktiga vision lyckades Demetrio Mauro skapa en lång rad framgångar.
Det nya Caffè Mauro I juni 2008 förvärvades Mauro Demetrio S.p.A av Independent Investments, ett investmentbolag grundat av Fabrizio Capua. Det nya ledningsteamet har nu som mål att stärka sin position på den italienska marknaden och öka företagets distribution på internationella marknader. Med mer än 65 års erfarenhet och närvaro i över 35 länder har Caffè Mauro satt upp ett nytt mål: att stärka sin position på utländska marknader.
Smakerna av en passion Caffè Mauro har utvecklat en rad förstklassiga blandningar för att garantera njutningen av denna traditionella dagliga ritual för mat- och restaurangbranschen. Här finns blandningar för alla smaker, från 100% Coffea Arabica till blandningar speciellt framställda för hushållsespressomaskiner.
Det perfekta espressot Företaget har alltid strävat efter kvalitet och nya sätt att uppleva och tolka kaffekulturen. Därför har de utvecklat SEM, Sistema Espresso Mauro. Ett nytt system som garanterar en perfekt espresso varje gång.
Modern tradition hos Caffè Mauro 1997 invigde Caffè Mauro sin senaste helt automatiserade produktionsanläggning. För ledningsteamet hos Caffè Mauro har forskning i avancerad produktionsteknologi alltid gått hand i hand med att uppnå premium produktkvalitet. De beslutade att återvända till den "långsamma rostningsmetoden" för att garantera kunderna den bästa kvaliteten.
Caffè Mauro och "långsam rostning" Det som gör Caffè Mauros smak så speciell är dess respekt för naturliga rostningstider. Till skillnad från många andra företag använder Caffè Mauro en "långsam" metod för att rosta sina bönor, vilket ger dem den unika smak och arom som kännetecknar ett gott espresso- kaffe.